TTE auki

TTE kiinni

Jakotec-Talotekniikkaelementti TTE

Jakotec-Talotekniikkaelementtiä käytetään kerrostalorakentamisessa, toimisto- rakentamisessa sekä päivä- ja hoivakotirakentamisessa. Talotekniikkaelementti sijaitsee keskitetyllä paikalla, josta talotekniikka voidaan jakaa tila-/asunto-kohtaisesti.

Esimerkiksi kerrostalorakentamisessa talotekniikkaelementti on porraskäytävässä sijaitseva asennusvalmis tekninen tila. Se sisältää kerroskohtaisen lämmityksen, jäähdytyksen sekä käyttöveden jakeluun tarvittavat varusteet.

Kerrosten väliset nousut on edullisinta toteuttaa talotekniikkaelementistä toiseen, jolloin elementit on mahdollista kytkeä sarjaan. Tällöin erillisiä runkoputkien nousuhormeja ei tarvita ja elementtien välinen runkoputkisto on lyhyin mahdollinen. Samalla saavutetaan säästöjä energiankulutuksessa ja hankintakustannuksissa.

Talotekniikkaelementti maksimoi bruttopinta-alan ja nettopinta-alan suhteen, näin saadaan jokainen myytävä ja käytettävä huoneistoneliö hyödynnettyä.

Ratkaisu tarjoaa paremman säädettävyyden, vaikka linjasäätöventtiilejä on 30 - 60% vähemmän kuin perinteisellä tavalla toteutetussa ratkaisussa. Keskitetty tekniikka poistaa huoltokohteet asuntojen puolelta, kaikki huoltokohteet ovat keskitetysti TTE:ssä. Putkistojen läpimenotiiviste takaa ettei asuntojen välillä ole vesi-, ilma- eikä ääniyhteyttä.

Yksi talotekniikkaelementti palvelee esimerkiksi noin 150 - 200 neliömetrin kerrospinta-alaa. Tämä vastaa vähintään kolmea 67 neliömetrin tai kahta 100 neliömetrin kokoista asuntoa. Kerrosalan kasvaessa voidaan käyttää useampaa elementtiä kerrosta kohti.